Hem Kontakt Visningsrum Beställning Drömfångarnas betydelse Kristallernas betydelse Livets Träd betydelse

 

KRISTALLERNAS BETYDELSER

Fascinationen för kristaller går tillbaka ända till stenåldern, så det är inte en ny trend.
Många olika kulturer och religioner har genom historien använt kristaller både symboliskt,
dekorativt och till praktiska ändamål.

Precis som mystikerna i gamla tider kan vi lära oss använda dem till skydd, tur, lycka och helande.
Många använder kristaller i ritualer, vid healing eller till smycken.Kristallernas skönhet ger dem
ett särskild magi och vi kan använda dem mer än till utsmyckning.
Många använder stenarna liggande runtomkring i sitt hem

När du arbetar med kristallernas helande vibrationer känner du ett samarbete med flödet i din kropp.

 

AGAT

Jordande och helande. Stärker självkänsla och självrespekt. Ger skydd, styrka, mod och handlingskraft. Hjälper dig övervinna osäkerhet. 
Gynnar kärlek och eliminerar negativa energier.

AMETIST

Denna sten har rykte om sig att var djupt lugnande för tankar och känslor.

Ametist sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisk är en sten med starka och renande vibrationer och kan anmändas vid meditation och healing. Den stärker vår intuituion och den andliga närvaron.

BERGSKRISTALL

Bergskristallen sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den sägs traditionellt harmonisera och sammanlänka tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi.

CHINA JADE vit

Den vita jaden symboliserar den subtila, änglalika och transcendentala verkligheten som döljer sig bakom allt. Den relaterar till känslolivet, månen och den receptiva aspekten av våra liv. Vit jade är oskuldsfullhet, stillhet och transparens. Den vita jaden är en sten för det stillsamma extatiska ljuset, för den allomfattande visdomen och det gudomliga inre inom var en av oss.
Vit jade vill hjälpa dig att minnas att du är skapad i kärlek. Det är sanningen. Bär vit jade för tålamod, skönhet och ödmjukhet.

HEMATIT

Hematiten kan kallas intellektets eller sinnets sten. Den hjälper oss att komma ner på jorden och ”sortera ut” saker i våra tankar. Den är avstressande, skyddande och stärker problemlösning. Teknisk kunskap, matematiskt och logiskt tänkande är kvalitéer hematiten kan locka fram.
Hematiten står också för balans mellan yin och yang, manligt och kvinnligt.

REGNFLUORIT

Fluorit symboliserar den flytande eviga strömmen av sinnesintryck från den inre och yttre världen som fyller vårt sinne.

Den hjälper oss till koncentration, att se både verklighet och sanning bakom illusionen och både ta in och agera på information utifrån ett objektivt ställningstagande.

Stimulerar kreativitet.

RODOKROSIT

Rodokrosit ger oss kärlek och balans i relationer. Den förmedlar en pulserande elektrisk energi, universums kraft som är det starkaste av allt - kärlekens kraft! Den hjälper till att skapa nya världar, världar av kärlek och förhoppningar för sin användare

ROSENKVARTS

Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.

TIGERÖGA

Tigeröga hjälper Dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer.

Den stimulerar medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse

TURKOS

Nyckelordet för turkos är vördnad inför livet, kärleken och helheten.  Den sägs stå i förbund med himlen och stöder dig att utveckla integritet, att "walk your talk" och stå för dina ord.Turkosen sägs vara en andlig läkare som ger frid i sinnet.

Den kan också fungera som en skyddande och stödjande guide genom det omedvetna.Turkos har använts av både nordamerikanska indianer och tibetanska schamaner för sina skyddande och andliga egenskaper.

Den kan bäras som en skyddande guide som stöder frid i ditt sinne på dina resor inom dig själv och i världen.